Τσουρέκι Red Velvet

Συνταγή                                                         Α                                     Β                                      Γ


Tsoureki Red Velvet 3,000gr 3.000gr 3.000gr
Νερό 0.900gr 1.050gr 0.900gr
Μαγιά 0.240-0.300gr 0.240gr-0.300gr
Βούτυρο 82% 0.214gr 0.214gr
Μαγιά ξηρή χρυσή —- 0,100gr

Μέθοδος


Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί, σε ταχυζημωτήριο ή μίξερ με γάντζο. Χτυπήστε για 2-3 λεπτά, στην αργή ταχύτητα και στην συνέχεια για 8-10 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ελαστική ζύμη, με θερμοκρασία 33° C. Ξεκουράστε την ζύμη για 10 λεπτά στο ζυμωτήριο ή στον πάγκο εργασίας σκεπασμένη. Κοψτε την ζύμη σε τεμάχια των 500 gr στην συνέχεια στρογγυλέψτε και ξεκουράστε την ζύμη για 15 λεπτά σε προστόφα ή σκεπασμένη στον πάγκο. Πλάστε στο χαρακτηριστικό σχήμα του τσουρεκιού και τοποθετήστε το στην στόφα για 30-40 λεπτά.

Ψήσιμο


Θερμοκρασία:   160-170° C (Τάπερ ανοικτό)

Χρόνος:  40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και το βάρος του τσουρεκιού