Συνταγή Α Β Γ
Tsoureki Red Velvet | 3,000gr | 3.000gr | 3.000gr |
Νερό | 0.900gr | 1.050gr | 0.900gr |
Μαγιά | 0.240-0.300gr | 0.240gr-0.300gr | — |
Βούτυρο 82% | 0.214gr | — | 0.214gr |
Μαγιά ξηρή χρυσή | —- | — | 0,100gr |
Tsoureki Red Velvet | 3,000gr | 3.000gr | 3.000gr |
Νερό | 0.900gr | 1.050gr | 0.900gr |
Μαγιά | 0.240-0.300gr | 0.240gr-0.300gr | — |
Βούτυρο 82% | 0.214gr | — | 0.214gr |
Μαγιά ξηρή χρυσή | —- | — | 0,100gr |
Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί, σε ταχυζημωτήριο ή μίξερ με γάντζο. Χτυπήστε για 2-3 λεπτά, στην αργή ταχύτητα και στην συνέχεια για 8-10 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ελαστική ζύμη, με θερμοκρασία 33° C. Ξεκουράστε την ζύμη για 10 λεπτά στο ζυμωτήριο ή στον πάγκο εργασίας σκεπασμένη. Κοψτε την ζύμη σε τεμάχια των 500 gr στην συνέχεια στρογγυλέψτε και ξεκουράστε την ζύμη για 15 λεπτά σε προστόφα ή σκεπασμένη στον πάγκο. Πλάστε στο χαρακτηριστικό σχήμα του τσουρεκιού και τοποθετήστε το στην στόφα για 30-40 λεπτά.
Θερμοκρασία: 160-170° C (Τάπερ ανοικτό)
Χρόνος: 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και το βάρος του τσουρεκιού