Τσουρέκι Πολίτικο

Συνταγή                                                                             A                                        B


Τσουρέκι Πολίτικο 3.000gr 3.000gr
Νερό 0.900gr 1.050gr
Μαγιά 0.240-0,300gr 0.240-0.300gr
Βουτύρο 82% 0.215gr —-

Μέθοδος


Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί, σε ταχυζημωτήριο ή μίξερ με γάντζο. Χτυπήστε για 2-3 λεπτά, στην αργή ταχύτητα και στην συνέχεια για 8-10 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ελαστική ζύμη, με θερμοκρασία 33° C. Ξεκουράστε την ζύμη για 10 λεπτά στο ζυμωτήριο ή στον πάγκο εργασίας σκεπασμένη. Κοψτε την ζύμη σε τεμάχια των 500 gr στην συνέχεια στρογγυλέψτε και ξεκουράστε την ζύμη για 15 λεπτά σε προστόφα ή σκεπασμένη στον πάγκο. Πλάστε στο χαρακτηριστικό σχήμα του τσουρεκιού και τοποθετήστε το στην στόφα για 30-40 λεπτά.

Ψήσιμο


Θερμοκρασία:   160-170° C (Τάπερ ανοικτό)

Χρόνος:  40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και το βάρος του τσουρεκιού